Filteren op

Prijs

  • € 29,00 - € 2.723,00

StrijkerShops

Er zijn 35 producten.

Item 1-18 van 35 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 35 in totaal item(s)

Bouwmeterkast

Bouwmeterkast kopen?

Heeft u behoefte aan stroomvoorziening op een al dan niet tijdelijke bouwlocatie? De bouwmeterkasten of bouwkasten uit ons assortiment zijn hier uitermate geschikt voor. Wilt u zo’n bouwmeterkast kopen? Bekijk dan direct het onderstaande aanbod. We hebben vaste apparatuur, die voor een lange periode energie leveren. Dit zijn de zogenaamde KWh meter aansluitkasten. Deze zijn beschikbaar in varianten van 40 ampère tot 125 ampère en mooi afsluitbaar. U heeft de keus uit:

Kunststof of volrubber verdeelkast 

Daarnaast hebben we voordelige kunststof en volrubberen uitvoeringen. Deze verdeelkasten zijn kleiner van formaat en daardoor lekker handzaam en draagbaar. Meestal wordt zo'n bouwmeterkast gebruikt voor de wat minder uitgebreide projecten die minder tijd in beslag nemen.

Alle verdeelkasten zijn voorzien van schroeven en zijn dubbel geïsoleerd. Bekijk per product de eigenschappen en maak een juiste afweging in de koop van een bouwkast. Of heeft u vragen over hoe u de uw bouwmeterkast gebruikt? Wij helpen u graag!

Wat is een bouwmeterkast?

In een bouwmeterkast wordt de tijdelijke elektrische bouwaansluiting, meter en verdeelinrichting op de bouw onderbracht. Hiermee kan er met stroom worden gewerkt op een tijdelijke bouwlocatie. Een bouwkast bestaat uit twee delen. Zo is er een compartiment voor de netbeheerder en compartiment voor de klant. Deze delen zijn van elkaar gescheiden. Ze zijn dan wel gescheiden, wel is de klant verantwoordelijk voor het afsluiten van beide delen. De klant moet hiervoor zelf een slot zien te regelen. De klant heeft daardoor wel toegang tot beide compartimenten en kan derhalve zelf de meterstanden aflezen.

Bouwmeterkast volgens de laatste eisen

Sinds 2017 is de regelgeving wat betreft het aansluiten van een bouwmeterkast scherp aangepast. Bekijk hier de allerlaatste eisen. Uiteraard voldoen de bouwmeterkasten van Elektrotec aan deze laatste eisen. Zo moet er rekening worden gehouden met de algemene veiligheidseisen. Denk hier aan normen zoals de NEN 1010 en de NENE3011-WO2. Voor de laatstgenoemde norm is ook zichtbaar doordat er in dit geval een sticker (gele driehoek met bliksemschicht) op de bouwkast is geplakt. Ook zijn er meerdere voorwaarden, plaatsingen, inrichting en constructie van de bouwmeterkast belangrijk om aan de laatste eisen te voldoen. Uiteraard heeft dit alles te maken met dat er een maximale veiligheid op de bouwplaats plaatsvindt. Een bouwmeterkast volgens de laatste eisen koopt u online bij Elektrotec.

Bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen we uw artikelen geheel gratis bij u op locatie. Voor oplossingen op maat kunt u altijd contact met ons opnemen om te bekijken wat we daarin voor u kunnen betekenen.

Bouwmeterkast? [Aansluit- & Verdeelkasten] ➤